Autófényezés

Az autófényezés nagy szaktudást és igényességet követelő munka. A 30 év alatt megtapasztaltuk, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a karosszéria lakatos kolléga munkájának. Bevett szokás, hogy még mielőtt az autó elkerülne hozzánk, a karosszéria lakatos egyengeti, illetve cseréli a sérült elemeit a autónak.

Ahhoz, hogy Ön a lehető legrövidebb idő alatt visszakapja az autóját, szükség volt egy kicsit változtatnunk a rendszeren. Mindez annyit jelent, hogy ha már rögtön hozzánk kerül az autója, úgy mi végig koordináljuk az egész folyamatot. A karosszéria lakatos munkákat pedig elvégezzük saját szakembereinkkel, vagy kiadjuk olyan alvállalkozó partnerünknek, akikben 100%-ban megbízunk.

Fontos megjegyezni, hogy a lakatos sem varázsló, bármilyen ügyes is. Egy új elem cseréjével van a legkönnyebb dolgunk, mert ez nem igényel felület kiegyenlítést (kittelést). Sok esetben azonban új elem megvásárlására nincs lehetőség a borsos vételár miatt, ezért egyengetésre kényszerülünk.

Fontos, hogy megfelelően egyengetett elemet kapjunk, mert ettől nagyban függ a fényezés minősége is.

Tehát egy egyengetett elemnek a javítása időbe kerül és a következőképpen néz ki:

 1. A lakatosműhelyből beszállított elemek tisztítása, rozsdátlanítása.
 2. Felület aktiválása.
 3. Többszöri kitellés (csiszolás), amíg teljesen kialakul az elem eredeti formája.
 4. Töltőalapozás (füllerezés, azaz csiszolási karcok feltöltése)
 5. Finomcsiszolás
 6. Maszkolás
 7. Színfújás
 8. Lakkozás
 9. Szárítás (80°C, 30 perc)
 10. Finiselés

Segítségre van szüksége?

Szeretné Ön is visszakapni úgy az autóját, mint amilyen “újkorában” volt? Vegye fel velünk a kapcsolatot most és nézzük meg hogyan tudunk segíteni!

Fényszóró lakkozás

Mint bármely elem javítása az autón, úgy a fényszóró lakkozás is kifejezett szaktudást igényel. Az általunk használt technológiával a gyári állapotot állítjuk vissza.

A fényszórókon egy vékony lakkréteg van, amit még gyártáskor visznek fel. Ez a lakkréteg az UV sugárzás hatására kimattul, elsárgul, vagy leválik. Mi ezt a régi réteget csiszoljuk le több lépcsőben, majd 2-komponenses UV-álló lakkal állítjuk vissza a fényszóró lakkrétegét.

Ezáltal évekig ismét szép és megfelelően funkcionáló fényszórókat kapunk. Fontos azonban tudni, hogy a polírozott fényszórók rövid ideig lesznek fényesek, mert a régi lakkréteg van felfényesítve.

Segítségre van szüksége?

Szeretné Ön is visszakapni úgy az autóját, mint amilyen “újkorában” volt? Vegye fel velünk a kapcsolatot most és nézzük meg hogyan tudunk segíteni!

Teljeskörű biztosítási ügyintézés

Nap, mint nap autózunk. Van, hogy teljesen frissek vagyunk és úgy érezzük több száz kilométert is le tudnánk vezetni, de van, hogy egész egyszerűen fáradtak vagyunk, így gyengül a koncentrációképességünk is. Sérülés érheti az autónkat akár saját magunk, akár mások által.

Csak egy telefon és mi segítünk! Elmondjuk, hogy mi a folyamata a kárügyintézésnek.

Fontos tudni, hogy a biztosítók ügyintézése a bevett protokoll szerint működik, ha ezt betartjuk, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Biztosítási ügyintézés lépései:

 1. A káresemény bekövetkeztekor maradjunk higgadtak és körültekintően járjunk el! Ha a károkozó elismerte vétségét, akkor vegyük elő a kék-sárga nemzetközi kárbejelentőt és alapos áttekintéssel töltsük ki. Amennyiben a károkozó nem ismeri el vétségét, akkor igényeljünk rendőri intézkedést.
 2. Akár a károkozóval együtt, akár egyedül, de menjünk be a károkozó biztosítójának az irodájába, ha van rá lehetőség. Ugyanakkor még egyszerűbb megoldás, ha otthon online jelentjük a károkozó biztosítójánál a sérülést.
 3. Sikeres bejelentés után a biztosító kiküldi a kárszakértőt szemlére. Szemle alkalmával legyen elérhető mind a személyes, mind az autó okmányai (a törzskönyv is!)
 4. A kárszakértő elkészíti a jegyzőkönyvet, amit Ön személyesen, vagy emailben fog megkapni. Ennek birtokában mihamarabb keressen fel minket, innen átvesszük!

Kárügyintézéssel kapcsolatos meghatalmazást ezen a linken tudja letölteni.

Segítségre van szüksége?

Keressen minket bizalommal, segítünk!

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében. Részletekért kattintson ide.